Poll: Gebruik jij de Google Assistent (nog)?

Michel van 't Klaphek
12 mei 2022, 15:03
2 min leestijd
Poll: Gebruik jij de Google Assistent (nog)?

Gebruik jij de Google Assistent? Of laat je Googles stemhulpje (inmiddels) voor wat het is? Laat ons weten wat jij van Assistent vindt door je stem uit te brengen in deze poll.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent-poll: breng je stem uit

Nederland moest er een poos op wachten, maar in 2018 was het eindelijk zover. Google bracht de Assistent naar Nederland. Destijds zorgde dit voor een flinke revolutie, want ineens kon je je smartphone en speaker bedienen met niets meer dan je stem.

In de daaropvolgende werd Googles ‘digitale butler’ steeds uitgebreider. Denk bijvoorbeeld aan de functie Routines. Hiermee is het mogelijk om meerdere acties aan één (stem)commando te koppelen. Ook tijdens de laatste editie van I/O, Googles jaarlijkse conferentie, kondigde het bedrijf nieuwe functies voor de spraakassistent aan.

We kunnen dan ook niet anders concluderen dan dat Google Assistent op papier een hoop te bieden heeft. De hamvraag is echter: gebruik je het ook in de praktijk? De redactie van Android Planet is benieuwd en vraagt zich af of jij de Google Assistent (nog) gebruikt? Breng je stem uit in onderstaande poll:

Zie je de poll niet? Tik hier om je stem handmatig uit te brengen

Meer over de Google Assistent

Wij besteden regelmatig aandacht aan Google Assistent, bijvoorbeeld door over handige tips te schrijven. Gebruik jij Googles stemhulp al sinds het prille begin? Dan is de kans groot dat de app veel trager is dan vroeger. Gelukkig kun je de Google Assistent sneller maken en in onderstaand artikel leggen we uit hoe.

Verder lezen: Google Assistent zo traag als een slak? Zo los je het op

Maar, misschien heb je wel niets met Googles stemhulpje. In dat geval doe je er verstandig aan de app helemaal uit te schakelen. Op die manier reageert je telefoon niet langer wanneer je “Hey, Google” zegt. In deze video laten we zien hoe je Google Assistent kunt uitschakelen. Helemaal verwijderen is helaas niet mogelijk.

Zo schakel je snel de Google Assistent uit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu