Google Assistent krijgt redesign met compacter uiterlijk: zo ziet het eruit
Wouter Nijsen

De Google Assistent heeft een nieuw uiterlijk gekregen, waardoor het slimme hulpje weer een stukje gebruiksvriendelijker is. De Assistent krijgt een wat compactere look, terwijl er ook stukjes donkere modus worden toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de Google Assistent-redesign

Het belangrijkste aan de redesign van de Google Assistent is dat de knopjes dichter bij elkaar staan, waardoor je de functies makkelijker met één hand kunt bedienen. De knopjes voor Google Lens, de Assistent zelf en het toetsenbord stonden aan de onderkant redelijk ver van elkaar vandaan. In het nieuwe uiterlijk zijn de knopjes compacter en beter bereikbaar. Dat maakt het iets makkelijker om de verschillende functies te gebruiken.

Ook nieuw is dat het scherm van de Google Assistent voortaan afgeronde hoeken heeft. Daarnaast zijn bepaalde gedeeltes van het Assistent-scherm voorzien van een donkere look, waarbij de kaarten van de Google Feed nu zwart zijn. Dat is handig voor als je de Assistent in de avonduren gebruikt, omdat je dan minder last hebt van het felle licht dat van het scherm af komt.

Om de donkere kaarten te zien, dien je wel het donkere apparaatthema geactiveerd te hebben. Dit doe je door op je apparaat naar de Instellingen te gaan, vervolgens voor ‘Weergave’ te kiezen en daar het apparaatthema op ‘donker’ te zetten. Het gaat niet om een volledige donkere modus die het hele uiterlijk van de Google Assistent verandert, maar bepaalde onderdelen.

Update voor de Google-app

De nieuwe look voor de Google Assistent rolt uit via een update van de Google-app. Hierbij maakt het niet uit of je de stabiele versie of de bèta van de Google-app gebruikt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie hebt geïnstalleerd. Via onderstaande links kun je checken of dit het geval is.

Download de Google-app in de Play Store (gratis)

Download de bèta van de Google-app in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.