De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google Assistent stuurt straks sms’jes zonder je telefoon te ontgrendelen

Dennis de Vries
22 juli 2019, 10:44
2 min leestijd
Google Assistent stuurt straks sms’jes zonder je telefoon te ontgrendelen

Met de Google Assistent kun je binnenkort wellicht sms’jes sturen zonder je telefoon te ontgrendelen en ‘m aan te raken. Google test momenteel de mogelijkheid om dit via spraakbesturing te doen.

Lees verder na de advertentie.

Sms versturen via spraakcommando

De nieuwe functie is opgedoken in de bètaversie van de Google Assistent-app. Op screenshots is te zien dat de gebruiker via een spraakcommando een bericht inspreekt en direct als sms verstuurt. Het bijzondere is dat dit allemaal gebeurt terwijl de telefoon is vergrendeld.

google assistent sms versturen

De mogelijkheid om sms’jes te versturen met de Google Assistent bestaat al. Daarvoor moet de telefoon wel ontgrendeld zijn door de gebruiker, bijvoorbeeld via de vingerafdrukscanner, toegangscode of door het patroon op het scherm te tekenen.

Bericht versturen op vergrendeld toestel

Op screenshots is te zien dat een vergrendelde telefoon een spraakcommando ontvangt, dat het opdraagt om ene Stephen Hall een berichtje te sturen en te vragen naar het weer. De Google Assistent opent daarop direct en geeft een bevestiging dat het bericht is verstuurd.

Het feit dat dit soort acties te ondernemen zijn op een vergrendelde telefoon, wil zeggen dat Google flink veel vertrouwen legt in de mogelijkheid van de Assistent om verschillende stemmen te herkennen, en die van de gebruiker te identificeren. Het versturen van een sms is tenslotte een belangrijke basisfunctie van een smartphone, eentje waarvan je niet wil dat die voor iedereen beschikbaar is als de telefoon op slot zit. Vermoedelijk wordt de stemherkenning gebruikt om te voorkomen dat een wildvreemde zomaar sms’jes kan sturen.

Regelmatig nieuwe functies in Google Assistent

Of de functie voor iedereen beschikbaar komt, is nog afwachten. Momenteel gaat het om een beperkte test, merkt nieuwssite 9to5Google. De mogelijkheid werkt in testversie 10.28 van de Google-app, maar lang niet voor alle toestellen of gebruikers.

Google test regelmatig nieuwe functies in de Assistent door ze beschikbaar te maken voor een klein groepje gebruikers. Zo probeerde het onlangs een compacte weergave uit voor het slimme hulpje, die niet langer het hele scherm inneemt. Het is vooraf onbekend of Google plannen heeft of dit soort tests voor iedereen beschikbaar te maken.

Lees meer over Google Assistent

Bron: 9to5Google
Bron afbeelding: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's