De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Straks stel je de Google Assistent voorkeursvragen met één druk op de knop

Thomas Haenen
2 mei 2019, 10:58
2 min leestijd
Straks stel je de Google Assistent voorkeursvragen met één druk op de knop

Stel je elke dag dezelfde vragen aan de Google Assistent, dan hoef je die binnenkort niet eens meer hardop te zeggen. Google Assistent-speakers kunnen binnenkort uitgerust worden met een knop voor ‘voorkeursvragen’.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent-snelkoppeling instellen met nieuwe knop

Bij de Google Assistent kun je terecht voor duizenden verschillende vragen, maar sommigen komen vaker naar voren dan anderen. Waarschijnlijk wil je meerdere keren per dag het weer weten, of een bepaalde afspeellijst op Spotify aanzetten. Toekomstige speakers kunnen daarom worden uitgerust met een knop die als ‘snelkoppeling’ dient voor veelvoorkomende vragen, zo ontdekte Android Police.

Op de ondersteuningspagina’s voor de Google Assistent legt het bedrijf de nieuwe ‘personalized preset buttons’ uit. “Op sommige speakers met ingebouwde Google Assistent kun je knoppen koppelen aan je favoriete vragen en opdrachten.” Je hoeft de vraag dan niet meer zelf te stellen, maar drukt bijvoorbeeld om in één keer het weer aan te vragen of een timer in te stellen.

Google Assistent snelkoppeling knop

Persoonlijke vragen voor iedereen

Google waarschuwt wel dat je beter geen persoonlijke vragen aan de knop kunt koppelen. Vraag je zelf een speaker om je agenda voor te lezen, dan doet Google dat alleen als jouw stem wordt herkend. Koppel je die actie aan een knop, dan zit jouw account er aan vast en gaat Google er in feite vanuit dat jij altijd de vraag stelt. Familieleden of vrienden die de knop indrukken, krijgen daarmee dus toegang tot jouw ‘persoonlijke’ vragen.

Vooralsnog zijn er geen speakers die deze snelkoppelingsknoppen ingebouwd hebben. Mogelijk horen we daar binnenkort meer over. Vanaf 7 mei vindt Google I/O plaats, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het zoekbedrijf. Daar deelt Google zijn plannen op het gebied van hard- en software voor de komende maanden. Ook nieuwe Google Assistent-speakers zien daar mogelijk het levenslicht. Mogelijk komt het bedrijf met een opvolger voor de Google Home, die binnenkort alweer zijn derde verjaardag viert.

→ Ontdek de 45 grappigste antwoorden van de Google Assistent

Volg het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu