De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: Google Assistent-ondersteuning voor Sonos vanaf juli beschikbaar

Wouter Nijsen
14 mei 2019, 15:00
2 min leestijd
Eindelijk: Google Assistent-ondersteuning voor Sonos vanaf juli beschikbaar

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het zover: de Google Assistent is binnenkort te gebruiken op Sonos-speakers. Vanaf juli is de slimme assistent in Nederland beschikbaar op diverse apparaten van de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent en Sonos-ondersteuning onderweg

De Google Assistent-ondersteuning wordt via een gratis software-update uitgerold naar gebruikers. Dit gebeurt eerst in de Verenigde Staten en vanaf juli komt de Assistent-ondersteuning ook naar Nederlandse Sonos-bezitter. Een specifieke releasedatum is niet bekendgemaakt.

Hierdoor wordt het mogelijk om op de Sonos One en Sonos Beam via je stem muziek op te zetten of te vragen naar andere informatie, zoals het weerbericht of wat er in je agenda staat. Wat functionaliteit betreft gaan Sonos-speakers dus meer lijken op Googles eigen slimme speakers, de Home en Home Mini.

Google Assistent snelkoppeling knop

De Google Assistent-ondersteuning van Sonos is al een tijdje in de maak en heeft uiteindelijk lang op zich laten wachten. Toch is het bijzonder, want de Sonos One en Beam ondersteunen nu twee slimme assistenten: de Assistent en Amazon’s Alexa. Sonos laat weten dat het in de toekomst mogelijk wordt dat deze slimme hulpjes samen kunnen werken en je bijvoorbeeld muziek aanzet met de ene assistent, en vervolgens aan de andere (op een ander apparaat) vraagt wat er precies wordt afgespeeld.

Meer functies via updates

De Google Assistent-ondersteuning maakt het mogelijk om via een stemcommando muziek af te laten spelen op je Sonos-speaker, terwijl je via de Sonos Beam je tv kunt bedienen. Sonos belooft in de toekomst updates uit te brengen met meer functies en acties, al is het nog onduidelijk welke dit zijn. De Sonos-speakers werken overigens ook met AirPlay om gemakkelijk vanaf Apple-apparaten muziek te streamen.

Weten wanneer de Google Assistent-ondersteuning beschikbaar is in Nederland? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app, en we houden je op de hoogte!

Lees meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu