De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Google bouwt eigen pretparkrit om Google Assistent te promoten

Thomas Haenen
9 januari 2019, 15:06
2 min leestijd

Carnaval Festival en de Google Assistent komen samen in een nieuwe pretparkrit van Google. Speciaal voor de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft het zoekbedrijf een enorme attractie gebouwd. Thuisblijvers kunnen hem met deze video ook bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent: The Ride video online

Om de Google Assistent in het zonnetje te zetten, hebben ze bij Google nu wel een heel opmerkelijke actie: een tijdelijke pretparkrit in Las Vegas. Daar vindt deze week CES plaats, de grootste elektronicabeurs ter wereld. Tussen de casino’s in heeft Google een enorm gebouw neergezet, gevuld met een tijdelijke attractie.

Bezoekers die in de attractie stappen, krijgen een dag in het leven met de Google Assistent te zien. Een karretje rijdt langs verschillende scenario’s waarbij de Assistent een uitkomst is, van drukte aan de ontbijttafel tot files op de weg tot chaos op kantoor.

Google Assistent The Ride-video

Het geheel wordt bovendien vergezeld door een lied dat voor de gelegenheid is gemaakt. Daardoor heeft de attractie een hoog Carnaval Festival-gehalte. Bezoekers worden in rustig tempo langs talloze poppen gesluisd terwijl de positieve muziek op vol volume door dreunt, net als in de Efteling-attractie.

Beleef The Ride in 360 graden of in VR

Als de Consumer Electronics Show in Las Vegas volgende week weer afgelopen is, verdwijnt de attractie ook weer. Daarom heeft het zoekbedrijf bovenstaande 360-graden-video gedeeld van de complete Google Assistent-ride. Heb je een vr-bril of Google Cardboard, dan voelt het zo net alsof je er zelf in zit.

Op CES presenteerde Google verschillende nieuwe features en apparaten voor de Assistent. Zo werkt Google samen met Lenovo aan een Smart Clock, met ingebouwde Google Assistent. Ook wordt het stemgestuurde hulpje toegevoegd aan Google Maps. In Nederland is de Assistent inmiddels een half jaar beschikbaar, en aardig succesvol. Volgens een woordvoerder van Google Nederland is er geen enkel ander land waar de Assistent zo kort na de release zoveel gebruikt wordt.

→ Lees ook: op deze 5 manieren wordt de Google Assistent nog slimmer

Meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu