Google Assistent wordt visueler op Android, maar krijgt ook advertenties
Erwin Vogelaar

Googles spraakassistent krijgt een update voor Android. Stel je vragen, dan zijn de antwoorden van de Google Assistent visueler. Maar je krijgt ook advertenties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Assistent visueler op Android

Google Assistent geeft op Android nu meer visuele antwoorden. Daardoor is het makkelijker om direct de juiste informatie te zien en hoef je minder naar externe websites toe. Dat gebeurt onder andere met kaarten, waarin de informatie staat waar je hopelijk naar op zoek bent.

Deze update zorg ervoor dat als je bijvoorbeeld naar een specifiek aandeel zoekt, je niet langer een klein kaartje krijgt waar je op moet tikken voor meer informatie. In plaats daarvan krijg je een grote kaart met een duidelijke grafiek en andere data. Zoek je naar evenementen in een stad? Dan krijg je niet langer een lijstje, maar een overzichtelijke kalender met afbeeldingen.

google assistent visueler

Daarnaast heeft de Google Assistent ook nieuwe hulpmiddelen als je daarom vraagt. Denk aan een kleurkiezer, en rekenmachines om specifiek een fooi of je maandelijkse hypotheeklasten te berekenen.

google assistent visueler

De nieuwe visuele antwoorden rollen nu uit naar Android-smartphones. Het kan dus nog even duren tot je de kaarten en hulpmiddelen zelf tegenkomt.

Google Assistent advertenties

Een nadeel van de nieuwe visuele antwoorden, is dat Google daar nu mogelijk ook advertenties tussen plaatst. Bij sommige vragen krijg je als antwoord namelijk een aantal links naar verschillende online bronnen. Deze links worden met de nieuwe visuele update net als in Googles zoekmachine onder elkaar geplaatst. Google stelt: “Indien relevant, bevatten deze resultaten mogelijk de bestaande advertenties die u vandaag ook zou zien in Zoeken.”

Google Assistent Tips

Maak je al gebruik van alle mogelijkheden die de Google Assistent biedt? Wij helpen je graag een handje op weg. Deze Google Assistent vragen kun je bijvoorbeeld stellen. En we hebben twaalf Google Assistent tips om het meest uit de assistent te halen.

Lees meer over de Google Assistent:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.