De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent vertelt je of je vlucht vertraagd is, voor de vlucht vertraagd wordt

Thomas Haenen
18 december 2018, 9:26
2 min leestijd
Google Assistent vertelt je of je vlucht vertraagd is, voor de vlucht vertraagd wordt

Er is weinig zo vervelend als ontzettend haasten naar het vliegveld, om te ontdekken dat je vlucht vertraagd is. De Google Assistent gaat je daarom waarschuwen voor vertraagde vluchten, vaak nog voor je vliegmaatschappij dat doet.

Google Assistent vluchtinformatie checken doe je zo

Google Assistent vluchtinformatie checken

Via de Google Assistent kun je al langer checken of je vlucht op tijd vertrekt. Doorgaans wordt die informatie aangeleverd door vliegvelden en vliegtuigmaatschappijen, maar die zijn niet altijd even snel in het doorgeven van de laatste informatie. Daarom zet Google sinds kort eigen algoritmes in om te voorspellen wanneer je vlucht waarschijnlijk vertraagd wordt.

Het bedrijf kijkt naar historische data, het weer en verschillende andere gegevens om je een voorspelling over je vertrektijd te geven. Als de zoekassistent minstens 85 procent zeker is dat je vlucht vertraagd wordt, dan is het in de app terug te vinden. Vraag je “Wat is de status van mijn vlucht?” en verwacht het zoekbedrijf een vertraging, dan staat die voorspelling er in kleine rode letters bij.

Ook op Google Home

Google pocht dat het in de meeste gevallen sneller en beter is dan de vliegtuigmaatschappij. Door het slim inzetten van data heeft het zoekbedrijf een beter idee van de status van vrijwel alle vluchten wereldwijd. Om gebruikers te helpen, gaat Google binnenkort vooraf waarschuwen bij mogelijke vertraging. Check het overzicht in de Google-app, of houd je notificaties in de gaten. Daar zie je hoeveel later je vlucht vertrekt, en wat de waarschijnlijke oorzaak is.

De Google Assistent staat standaard op elke smartphone. Houd de homeknop ingedrukt, en vraag “Hoe laat vertrekt mijn vlucht?” of “Is vlucht KL1845 vertraagd?” om de laatste details te krijgen. Je kunt dezelfde vragen ook stellen aan stemgestuurde speakers als de Google Home en Home Mini.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu