De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Googles besturingssysteem voor auto’s wordt op 25 juni onthuld’

Gijs Ettes
16 juni 2014, 21:39
2 min leestijd
‘Googles besturingssysteem voor auto’s wordt op 25 juni onthuld’
google auto link

Tijdens de Google I/O (25-26 juni) gaat Google  eindelijk zijn besturingssysteem voor auto’s onthullen, zo schrijft Automotive News op basis van een drietal anonieme bronnen. In januari kondigde de zoekgigant al aan samen met de Open Automotive Alliance – waartoe ook Audi, GM, Honda, Hyundai en chipmaker Nvidia behoren – Android naar de auto te willen brengen. Het wordt een open platform waaraan autofabrikanten zelf functionaliteiten kunnen toevoegen. Googles systeem staat intern bekend als Google Auto Link (nu officieel bekend als Android Auto) en moet ervoor zorgen innovaties van smartphones en andere mobiele apparaten sneller hun weg naar  de auto vinden.

Google Auto Link wordt geen ingebouwd infotainmentsysteem, maar een ‘geprojecteerd’ systeem, wat betekent dat smartphones met Android bestuurd kunnen worden met behulp van de knoppen op het stuur, dashboard en navigatiesysteem van de auto. Op die manier kan de bestuurder op een gemakkelijke en veilige manier gebruikmaken van diverse Android-functies. Met GAL gaat Google de strijd aan met Apple, dat met CarPlay onlangs een eigen infotainmentsysteem onthulde.

Lees verder na de advertentie.

carplay google auto link

Net als Google Auto Link kun je CarPlay benaderen vanuit de boordcomputer die standaard aanwezig is in een auto, of door een speciale spraakcommandotoets op het stuur in te drukken om spraakassistent Siri te starten. Op die manier moet het mogelijk zijn om de functionaliteiten van je iPhone op een intuïtieve manier te gebruiken, zonder dat je al teveel wordt afgeleid. Siri helpt je bij het doorspitten van contacten, het lezen van inkomende berichten en het beantwoorden van telefoontjes en andere meldingen.

Of Google Auto Link net als CarPlay gaat gebruikmaken van een slimme digitale assistent is niet duidelijk, al ligt het voor de hand dat Google Now zal worden geïmplementeerd. In welke auto’s we GAL voor het eerst zullen terugzien, wordt waarschijnlijk pas na Google I/O bekend. Op de ontwikkelaarsconferentie wordt alleen het systeem zelf gepresenteerd.

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu