Zo helpt Google je met het maken van tekeningen in AutoDraw

Google heeft een tool online gezet waarmee je makkelijk kleine tekeningen kunt maken. Google AutoDraw gebruikt machine learning om te herkennen wat je wil schetsen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google AutoDraw

Met Google AutoDraw kun je op je smartphone of computer tekeningen maken, waarbij een computer je helpt om plaatjes te creëen. Door een ruwe schets te maken van wat je wil hebben, herkent AutoDraw automatisch wat je bedoelt. Bovenin het scherm verschijnen voorbeelden van objecten die Google voor je herkend heeft.

Je hoeft hiervoor geen artistiek genie te zijn: zelfs met een ruwe schets kom je al een heel eind. Onder de suggesties zitten niet alleen vormen en simpele iconen, ook illustraties van professionele ontwerpers en designers worden voorgesteld.

Naast tekenen met je vinger of muis bevat AutoDraw meer tools. Zo kun je met de Shape-tool cirkels of andere vormen in je schets zetten en met de tekst-tool woorden er in verwerken. Daarnaast laat de Draw-tool je vrijuit tekenen zonder dat Google die tekening herkent als een plaatje of vorm.

Met AutoDraw biedt Google een kijkje in de keuken op het gebied van machine learning. Het bedrijf is doorlopend bezig met nieuwe manieren om computers slimmer te maken op het gebied van informatieherkenning. De kennis die Google zo opdoet keert uiteindelijk terug in andere producten van het bedrijf, zoals de Google Assistant en de zoekmachine zelf.

Tekenen met AutoDraw

Als je AutoDraw eens wil uitproberen kun je de feature via de website op zowel je desktop als je smartphone proberen. Er is geen app beschikbaar, maar je kunt je gemaakte tekeningen wel via het menu downloaden om ze elders te kunnen gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.