Google experimenteert met automatisch afspelende video’s in zoekresultaten

Thomas Haenen
25 juli 2017, 14:07
2 min leestijd
Google experimenteert met automatisch afspelende video’s in zoekresultaten

In de toekomst kom je mogelijk automatisch afspelende video’s tegen in de zoekresultaten van Google. De zoekgigant test de functie bij een kleine groep gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Zo test Google automatisch afspelende video

Gebruikers uit de testgroep die op bepaalde films of tv-series (zoals Game of Thrones) zoeken, krijgen rechts in beeld automatisch een videovenster te zien. De trailer in dat venster wordt automatisch afgespeeld zodra de zoekresultaten in beeld verschijnen. Nu toont Google ook wel eens trailers bij zoekresultaten, maar dan moet de gebruiker eerst klikken voordat de video afspeelt. Bij deze test worden zowel beeld als audio direct gestart.

Google automatisch afspelende video

Het is een opmerkelijke test van Google, dat zijn zoekresultaten normaal juist zo opgeruimd mogelijk houdt. Automatisch afspelende video’s worden door velen juist bekritiseerd als één van de meest storende dingen op het internet. Google zelf maakte eerder dit jaar nog bekend dat het advertenties met automatisch afspelende video’s in Chrome gaat blokkeren.

Vooralsnog wordt de tekst slechts bij een zeer klein aantal gebruikers getoond. De meeste video’s lijken van YouTube te komen, maar soms ook van IMDb en Rotten Tomatoes. Gebruikers zien de video’s alleen op de desktopversie van Google. Het is onbekend of er plannen zijn om automatische video’s in de mobiele zoekresultaten te tonen.

Google geeft test toe

Google experimenteert wel vaker met nieuwe vormgeving voor zijn zoekresultaten. Vaak halen die uiteindelijk de eindstreep niet, maar soms is het een voorbode van wat we in de toekomst van de zoekgigant kunnen verwachten. Het bedrijf bevestigt in een statement dat er getest wordt, maar geeft niet aan of er plannen zijn voor een bredere release. “We experimenteren continu met manieren om onze zoekresultaten te verbeteren voor onze gebruikers, maar hebben geen verdere details die we op dit moment kunnen delen,” aldus een woordvoerder van Google.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: The SEM Post
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu