Google belooft: Android-applicaties straks ook op geheugenkaartje te installeren

android groeiEen van de grootste ergernissen van Android-gebruikers is de beperkte hoeveelheid opslagruimte om applicaties op te slaan. Installeer je teveel applicaties, dan krijg je al snel een melding dat je ruimte moet maken. Het probleem daarbij is dat je applicaties alleen in het interne geheugen kunt installeren, niet op het microSD-kaartje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Nu valt daar met wat slimme trucs wel een oplossing voor te vinden; zo kun je de kaarten van navigatiesoftware vaak gewoon op het geheugenkaartje opslaan en hoeft alleen het apk-bestand zich in in het interne geheugen van je Android-toestel te bevinden. Maar tijdens de Nexus One-persbijeenkomst heeft Google een oplossing aangekondigd. In de toekomst zal het mogelijk zijn om encryptie op de geheugenkaart uit te voeren.

Helaas vertelden ze er niet bij wanneer dit beschikbaar komt en in welke versie van het Android OS. Maar er wordt in ieder geval aan gewerkt.

Via: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.