De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google belooft Android Ice Cream Sandwich en Honeycomb 3.1 #io2011

Redactie
10 mei 2011, 18:24
2 min leestijd
Google belooft Android Ice Cream Sandwich en Honeycomb 3.1 #io2011
ice cream sandwich

Google heeft vanavond tijdens Google I/O aangekondigd dat de volgende Android-versie Ice Cream Sandwich gaat heten. Het wordt één besturingssysteem voor alle apparaten: smartphones, tablets met en zonder toetsenbord, alles draait op één versie van het OS. Vernieuwingen die in Honeycomb zijn doorgevoerd zullen meteen worden meegenomen in Ice Cream, zodat ze ook op smartphones beschikbaar komen. Het nieuwe logo van Ice Cream Sandwich is een bruinwit, liggend Android-poppetje zoals je hiernaast ziet. Honeycomb zal bovendien een update krijgen naar 3.1.

Bezitters van de Verizon Xoom in de VS kunnen vandaag al meteen een update verwachten. De update bevat een USB Host-functie zodat je toetsenborden en andere usb-accessoires kunt aansluiten, er zit een verbeterde task switcher in en de widgets zijn voortaan schaalbaar. Ook is de multitasking-engine verbeterd, wordt het soepeler wisselen tussen apps en zul je minder met crashes te maken hebben. Honeycomb zal ook worden uitgerold naar de Google TV, zodat je voortaan toegang krijgt tot de Android Market en ook apps kunt installeren.

Lees verder na de advertentie.

Verbeteringen die in Ice Cream Sandwich zullen worden doorgevoerd zijn het best samen te vatten onder de slogan: “one OS that runs everywhere”. Er komen nieuwe API’s beschikbaar om ontwikkelaars te helpen hun apps aan te passen aan de juiste schermformaten, van telefoon tot tablet. Ook zullen de apps geoptimaliseerd worden voor de beschikbare opslagruimte.

Richtlijnen voor Android-updates

Om te voorkomen dat mensen eindeloos op een update van hun Android-versie moeten wachten heeft Google nu richtlijnen opgesteld hoe snel er updates beschikbaar moeten komen wanneer er een nieuwe Android-versie is aangekondigd. Ook moeten de fabrikanten beloven hoelang ze een toestel zullen blijven updaten, nadat deze op de markt komt. Bekende namen zoals HTC, Samsung, Sony Ericsson, LG en Motorola zijn akkoord met deze richtlijnen, net als bekende operators als AT&T, Verizon en T-Mobile. Toestellen van de genoemde fabrikanten en operators zullen gedurende 18 maanden worden geüpdatet, zolang de hardware het toestaat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu