Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google bereidt ontwikkelaars voor op Ice Cream Sandwich

Redactie
20 september 2011, 15:02
1 min leestijd
Google bereidt ontwikkelaars voor op Ice Cream Sandwich

De lancering van de volgende versie van Google’s mobiele besturingssysteem, Ice Cream Sandwich, is nabij en daarom geeft de zoekgigant alvast wat handige tips over hoe te ontwikkelen voor Android 4.0. Omdat de Honeycomb-apps ook compatible moeten zijn met Ice Cream Sandwich, heeft Google uitgelegd hoe bestaande tablets-apps het beste kunnen worden aangepast voor de kleinere schermen van telefoons. Hieruit is af te leiden dat de Ice Cream Sandwich SDK ieder moment vrijgegeven kan worden.

In een blogpost legt Google uit hoe Android allerlei verschillende soorten schermgroottes gaat ondersteunen en hoe ontwikkelaars het beste hun apps hiervoor kunnen aanpassen zodat met één APK (installatiebestand) alle resoluties worden ondersteund. Zo wordt uitgelegd dat apps op telefoons een single-pane view moeten hebben, terwijl voor tablets het beste een multi-pane lay-out gehanteerd kan worden. Ook wordt gedetailleerd ingegaan op hoe de Action Bar het beste op telefoons ingezet kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Fragments Ice Cream Sandwich

Een gedetailleerde uitleg over hoe te ontwikkelen voor Ice Cream Sandwich is te vinden op de officiele Android Developers blog van Google. Wanneer de SDK van Android 4.0 wordt vrijgegeven is nog niet duidelijk, maar het kan niet ver meer weg zijn. De nieuwe versie van Android moet Gingerbread en Honeycomb samenvoegen. De eerste apparaten met Ice Cream Sandwich zoals de Google Nexus Prime worden over enkele maanden verwacht.

Bron: Android Developers blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu