De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Vergeet je vaak te reageren op sms’jes? Google gaat je helpen’

Michel van 't Klaphek
15 juni 2019, 13:58
2 min leestijd
‘Vergeet je vaak te reageren op sms’jes? Google gaat je helpen’

Vergeet jij vaak te reageren op sms’jes van vrienden? Google gaat je helpen. Ook wordt sms-contact met bedrijven straks veiliger.

Lees verder na de advertentie.

Google sms-herinneringen in de maak

Je kent vast wel iemand die steevast laat reageert op sms’jes, of pas enkele dagen later wat van zich laat horen. Of misschien ben jij die persoon wel. Het goede nieuws is dat Google je gaat proberen te helpen met sms-herinneringen.

Het werkt simpel. Wanneer je voortaan een bericht binnenkrijgt kun je naast direct reageren of de sms als gelezen markeren ook een herinnering instellen. Het bericht verschijnt dan na een uur nog een keer in je notificatiebalk, als je er wel tijd voor hebt.

Google Berichten sms-herinneringen

De functie is nog niet beschikbaar voor iedereen, maar zit verscholen in een testversie van Googles Berichten-app. De ontdekking werd gedaan door XDA Developers, die per toeval op de nieuwe herinneringen stuitten.

Het is niet zeker of de nieuwe timer ook vanuit de Berichten-app zelf werkt, of enkel vanuit een notificatie zoals in bovenstaand screenshot. Jammer genoeg is het niet mogelijk om de tijdsduur van de herinnering aan te passen. ‘Uitgestelde’ sms’jes komen dus altijd na een uur weer terug.

Veiliger contact met bedrijven

Daarnaast gaat Google telefoonnummers van bedrijven controleren op echtheid. Hierdoor zie je bij een binnengekomen bericht of het nummer van de firma klopt. Google kan de inhoud van het bericht niet lezen en weet dus niet hoe laat de pizzakoerier of pakketbezorger voor de deur staat, maar wel dat het bedrijf legitiem is.

Google test continu nieuwe functies en mogelijkheden voor haar apps. Het is dus de vraag of, en wanneer bovenstaande functies uitrollen. Wel is duidelijk dat het bedrijf afgelopen weken zeer productief is qua app-updates. Zo kregen onder meer Google Chrome en de Google Assistent een donkere modus.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu