Google beschuldigt Microsoft en Apple van vijandige samenwerking

Redactie
4 augustus 2011, 13:07
2 min leestijd
Google beschuldigt Microsoft en Apple van vijandige samenwerking
Google beschuldigt Microsoft en Apple van vijandige samenwerking

Op haar eigen blog heeft Google flink de aanval ingezet tegen haar concurrentie. Het succes van Android heeft volgens Google geleid tot een vijandige campagne van Microsoft, Apple, Oracle en andere bedrijven om de groei van Android tegen te houden door patenten op te kopen. Hiermee worden fabrikanten van Android-apparaten gedwongen om te betalen voor het gebruik van Google’s mobiele besturingssysteem.

Op de officiele blog van Google laat David Drummond, Senior Vice President van Google, zich hard uit. Drummond noemt Android ‘on fire’ met meer dan 550.000 Android-apparaten die dagelijks worden geactiveerd en een netwerk van 39 fabrikanten en 231 providers. Door dit succes zouden grote partijen als Apple en Microsoft zijn gaan samenwerken om Android te dwarsbomen. Zo verloor Google onlangs de Nortel-patentenveiling van onder meer Apple, Microsoft, RIM en Sony. Volgens Drummond hebben deze bedrijven bijna vijf keer zoveel betaald dan de patenten waard zouden zijn, puur om Google dwars te zitten.

Lees verder na de advertentie.

Drummond laat zich ook uit over Microsoft die veel rechtszaken tegen Android-fabrikanten heeft aangespannen. Zo krijgt het bijvoorbeeld vijf dollar van HTC voor elk Android-toestel dat de fabrikant verkoopt. Van Samsung eist Microsoft nu vijftien dollar per Android-toestel. Volgens Drummond doet Microsft dit alleen om Android minder populair te maken. Google geeft Android gratis weg, in tegenstelling tot Windows Phone 7 van Microsoft waar licentiekosten voor betaald moeten worden. Volgens Drummond zijn patenten juist bedoeld om innovatie te bevorderen, niet als een wapen om dit tegen te gaan.

Microsoft liet in een reactie weten dat ze met Google samen wilde werken om de Nortel-patenten in de wacht te slepen, maar dat Google dit juist niet wilde. Frank Shaw, hoofd bedrijfscommunicatie van Microsoft, heeft via Twitter een screenshot gedeeld waarop een e-mail te lezen is dat Google zelf de samenwerking met Microsoft stopzet. Google heeft hier nog niet op gereageerd.

Bron: Officiële Google Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu