Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google betaalde 3 miljard dollar meer voor Motorola dan gepland

Redactie
14 september 2011, 14:55
2 min leestijd
Google betaalde 3 miljard dollar meer voor Motorola dan eerste bod

Uit officiële documentatie van Motorola die ze heeft ingediend bij de SEC, de Amerikaanse toezichthouder van diverse effectenbeurzen, blijkt dat Google fors meer heeft betaald voor het bedrijf dan ze aanvankelijk van plan was. Het eindelijke bod van 12,5 miljard dollar was lag 3,2 miljard dollar hoger dan het eerste bod van de zoekgigant. Het hoge bod is redelijk opmerkelijk aangezien er geen andere kopers in het spel waren. Google bleek dus bereid te zijn om flink meer te betalen om Motorola Mobility te kunnen overnemen, en dat geeft aan hoe hoog de nood was om het patentenportfolio van Motorola te bemachtigen.

De overname van Motorola Mobility door Google is de grootste uit de geschiedenis van het Amerikaanse bedrijf, en is een van de belangrijkste overnames in de techwereld van de afgelopen jaren. In de documenten is op te maken dat Google eerst 30 dollar per aandeel wilde bieden, maar Motorola 43,50 dollar per aandeel vroeg. Uiteindelijk betaalde de zoekgigant 40 dollar per aandeel.

Lees verder na de advertentie.

Uit de documenten is ook op te maken dat Andy Rubin veel eerder was betrokken bij de overname dan vooralsnog werd gedacht. Begin juli heeft de Android-topman Motorola hebben benaderd nadat Google de veiling van de Nortel-patenten had verloren. Motorola liet Google echter weten dat ze niet geinteresseerd was om alleen haar patenten te verkopen, maar dat Google het gehele bedrijf zou moeten overnemen. Ook blijkt dat Google nogal gehaast in de onderhandelingen was, waardoor Motorola de hoofdprijs kon vragen.

De documentatie bevestigt het verhaal dat het Google alleen om de patenten van Motorola te doen was, hoewel er veel discussie is losgebarsten of dit wel daadwerkelijk het geval is. Volgens de geruchten was Microsoft ook bezig om een deal met Motorola te sluiten waardoor het bedrijf de aanval op Android kon inzetten ten gunste van Windows Phone 7. Met de aankoop van Motorola heeft Google dit weten te voorkomen.

Bron: Business Insider

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu