Placeholder
Redactie

nexus-oneGoogle heeft via het officiële Nexus Twitter-account nog eens bevestigd dat Android 2.3 (Gingerbread) binnenkort beschikbaar komt voor bezitters van een Nexus One. De update zal in de komende weken automatisch binnenkomen op de toestellen, via een over the-air updateproces. Nexus One-bezitters zijn geen gewone gebruikers, maar vormen een gebruikersgroep die graag het nieuwste van het nieuwste heeft. Google kan er dan ook niet onderuit om spoedig een Gingerbread-update uit te brengen. Omdat de Nexus One een ‘kaal’ Android-toestel zonder skins en andere aanpassingen is, moet het relatief eenvoudig zijn om Gingerbread geschikt te maken voor dit toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google hoeft bij de Nexus One geen rekening te houden met operators. Op zich was al bekend dat de Nexus One een update naar Gingerbread zou krijgen. Bij de aankondiging van de Nexus S vertelde Google al, dat updates over-the-air zouden binnenrollen bij de bestaande toestellen. Het gaat hier om een officiële release door Google. Via XDA Developers en via ontwikkelaars van custom roms zoals Cyanogen, Oxygen en Modaco is het al mogelijk om Gingerbread buiten Google om te installeren op je Nexus One. Maar dan heb je wel te maken met beperkingen en risico’s.

google nexus tweet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.