Google: ‘Overname Motorola Mobility officieel afgerond’

Redactie
22 mei 2012, 15:01
1 min leestijd
Google: ‘Overname Motorola Mobility officieel afgerond’
google motorola

Google heeft in een blogposting zojuist bekendgemaakt dat de overname van Motorola Mobility officieel rond is. Het bericht is te lezen op het officiële Google-blog, waar CEO Larry Page het nieuws bekendmaakte. Sinds augustus 2011 was al bekend dat Google plannen had om Motorola Mobility te kopen, maar het wachten was op goedkeuring van alle instanties. China gaf dit weekend als laatste goedkeuring.

Dit gebeurde wel op voorwaarde dat Android de komende vijf jaar gratis en open souce blijft. Het moet voorkomen dat Google Motorola gaat voortrekken bij het uitbrengen van nieuwe smartphonefuncties. Er werkten op het moment van de overname 19.000 werknemers bij Motorola Mobility. Daarvan kregen 800 vandaag te horen dat ze zijn ontslagen, als onderdeel van een eerder aangekondigde herstructurering.

Lees verder na de advertentie.

Google gaf voorheen aan, dat ze Motorola wilden kopen vanwege de patenten. Toch is er bij de andere telefoonfabrikanten angst dat Google nadrukkelijker eigen telefoons op de markt gaat brengen, waardoor ze moeilijker kunnen concurreren. De blogposting van Larry Page schrijft dat CEO Sanjay Jha, die het bedrijf heeft opgebouwd een stap terug doet. Hij zal worden vervangen door Google-medewerker Dennis Woodside, die de rol van CEO Motorola Mobility op zich neemt. Woodside bouwde de business van Google uit in het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa en Rusland. De afgelopen drie jaar was hij president van de Amerika-divisie. Wat Google precies gaat doen, wordt uit de blogposting niet helemaal duidelijk. Wel gaat Woodside samen met het team van Motorola de “volgende generatie toestellen” op de markt zetten, die ons leven de komende jaren gaan verbeteren. Page roemt Motorola als pionier op het gebied van mobiele communicatie: ze zijn al meer dan 80 jaar bezig met innovatie en maakten de eerste mobiele telefoon.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu