De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google bezig met betaaltelevisie’

Redactie
6 november 2011, 18:28
1 min leestijd
‘Google bezig met betaaltelevisie’
'Google bezig met betaaltelevisie'

Volgens de Wall Street Journal is Google van plan om een betaalde televisiedienst aan te gaan bieden. Met deze dienst wil Google de concurrentie aan willen gaan met de huidige kabelproviders in de Verenigde Staten. Google zou al in gesprek zijn met Walt Disney, Time Warner en Discovery Communications maar nog geen definitieve beslissing is genomen. De nieuwe dienst zou worden aangeboden via Google TV.

Vermoedelijk zou Google programma’s aan willen bieden via YouTube. Onlangs werd bekend dat Google enkele honderden miljoenen dollars heeft weggezet voor een eigen reeks YouTube-kanalen. Als ze deze aanbiedt naast de normale televisiezenders kan dit een aantrekkelijk aanbod zijn. Hoe de dienst wordt aangeboden is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk dat dit via een breedbandverbinding zal zijn. Zo gaat Google volgend jaar een eigen breedbandnetwerk aanleggen in Kansas en dit kan goed gebruikt worden om televisie te streamen.

Lees verder na de advertentie.

Kabeltelevisie via Google TV zou de kastjes van Google een stuk gewilder maken. Vooralsnog is het probleem dat veel content geblokt wordt zodat niet zoveel populaire programma’s te zien zijn via Google TV. Als Google zelf televisiezenders gaat verspreiden kan ze dit probleem verhelpen. Onlangs kwam ook een grote update uit voor Google TV waardoor de dienst een stuk nuttiger wordt. Google TV ondersteunt nu ook apps, hoewel het aanbod nog beperkt is.

Bron: Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu