De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google blokkeert app-updates buiten Play Store om

Redactie
27 april 2013, 12:02
1 min leestijd
Google blokkeert app-updates buiten Play Store om
google-play-store

Google verbiedt ontwikkelaars om app-updates buiten de Play Store om aan te bieden. Dit is te lezen in een nieuwe overeenkomst voor Android-ontwikkelaars. De Facebook-app maakte zich schuldig aan app-updates, waarbij de Play Store werd omzeild. De nieuwe regel is mogelijk een reactie daarop. Gebruikers kregen een notificatie op hun scherm, om aan te geven dat er een nieuwe update voor de Facebook-app klaarstond. Via de Facebook-servers kon de app vervolgens bijgewerkt worden. Waarom Google de verplichting stelt, wordt niet uitgelegd, maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met de wens van Google om zelf controle op het updateproces te houden.

Ontwikkelaars die gebruik maken van de Play Store hadden al de verplichting om de betalingsmethode van Google te gebruiken als ze betaalde apps willen aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Dat is een maatregel die nadelig uitpakt voor Europese gebruikers, die vaak geen creditcard hebben en ook niet de iTunes-achtige cadeaukaarten kunnen kopen, die in Amerikaanse supermarkten liggen. Google zorgt met deze maatregel ervoor dat ze een percentage van de inkomsten krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu