Google blokkeert tethering-apps voor enkele Amerikaanse operators
Wouter Nijsen

Android TetheringJe Android-telefoon is natuurlijk een prima device om onderweg mee te internetten, maar met een laptop of tablet werkt vaak toch net even wat prettiger. Tethering is dan dé oplossing. Hierbij gebruik je je Android-telefoon als modem of Wifi-hotspot zodat je met laptop of tablet overal internettoegang hebt. Sommige Android-telefoons hebben standaard deze tethering-functie al aan boord en anders zijn er verschillende apps in de Android Market te vinden die deze functie alsnog toevoegen. Operators zijn echter vaak niet blij met tethering en blokkeren het liever, aangezien dit vaak een veel hoger dataverbruik met zich meebrengt en ze hier liever een apart data-abonnement voor verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het blijkt nu dat Google gehoor geeft aan de wensen van een aantal Amerikaanse operators. Klanten van AT&T, Verizon en T-Mobile kunnen sinds kort geen tethering-apps meer in de Android Market downloaden door een blokkering van Google. Klanten van deze providers krijgen de melding “This item is not available on your carrier” wanneer ze een app als PDAnet, Easy Tether of Internet Sharer proberen te downloaden. Operators proberen met deze actie duidelijk hun inkomsten veilig te stellen. Voorlopig is de maatregel alleen in de VS van toepassing. Gezien de recente commotie die in Nederland is ontstaan doordat met name KPN speciale data-abonnementen voor bepaalde diensten wil lanceren, is het niet ondenkbaar dat ook Nederlandse operators dankbaar gebruik van deze blokkermogelijkheid.

Via: Androidtapp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.