Google Book Search aangepast voor Android-toestellen

Google Book SearchGoogle heeft een mobiele versie van Google Book Search gelanceerd, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 1,5 miljoen gratis boeken uit het publieke domein. Het werk van auteurs als Charles Dickens, Jane Austen en William Shakespeare is aangepast voor het kleine scherm van de iPhone en Android-toestellen. En dat bleek nog een behoorlijke uitdaging. In een blogposting legt Google uit, dat veel boeken zijn gedigitaliseerd door ze te scannen. Dat levert een afbeelding op die goed te lezen is op de desktop, maar niet geschikt is voor telefoonschermen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google Book SearchEr moest daarom OCR (Optical Character Recognition) aan te pas komen om de afbeeldingen om te zetten naar getypte tekst. Bij de van oorsprong gedrukte boeken van Sherlock Holmes (boven) was dat gemakkelijker te realiseren dan het handschrift dat bij Alice in Wonderland werd gebruikt. Ook moest Google een oplossing verzinnen om te zorgen dat hoofdstukken en tussenkopjes automatisch worden herkend.

books2Aanraders in de collectie zijn bijvoorbeeld The Jungle Book, Oliver Twist of de reisavonturen van Mark Twain.

Om te proberen ga je in je mobiele browser naar books.google.com/m.

Via: Google Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.