Google brengt Android NDK uit

android ndkAls je Android-applicaties wilde ontwikkelen, was je tot nu toe aangewezen op de Android SDK. Die is makkelijk te gebruiken en geeft toegang tot de framework API’s. Maar ontwikkelaars die complexere applicaties willen maken en daarvoor native code nodig hebben, kunnen vanaf nu bij Google terecht voor de Android NDK, de Native Development Kit. Je kunt daarvoor native-code talen zoals C en C++ gebruiken. Het is lang niet voor alle ontwikkelaars noodzakelijk, maar alleen voor hen, die met de huidige SDK niet goed uit de voeten kunnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Nadelen zitten er ook aan: zo wordt je applicatie complexer, minder compatibel en moeilijker om te debuggen. Vooral applicaties die processorintensieve taken moeten uitvoeren kunnen toch gebaat zijn bij de NDK.

Downloaden: Android NDK

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.