Google brengt Person Finder in het Turks uit vanwege grote aardbeving

Google brengt Person Finder in het Turks uit vanwege grote aardbevingGoogle heeft Person Finder aangepast voor Turkse gebruikers vanwege de grote aardbeving die gisteren plaatsvond in het land. Naar verwachting kwamen zo’n driehonderd mensen om het leven en zijn meer dan 1.300 mensen gewond geraakt. Met Google Person Finder kunnen mensen invullen naar wie ze op zoek zijn. De informatie is voor iedereen toegankelijk en biedt een centrale plaats om vermiste personen op te sporen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google Person Finder werd ontwikkeld na de grote aardbeving in Haïti in januari 2010. Doel is het om mensen te helpen weer in contact te komen met vrienden en familie. Na de grote Japanse tsunami werden meer dan 600.000 personen ingevoerd. De Person Finder dienst kan op een mobiele telefoon worden gebruikt, maar ook via een website worden geraadpleegd. Ontwikkelaars kunnen de code eenvoudig opnemen op een website. Gebruikers van de People Finder kunnen de data ook lokaal opslaan of exporteren en dan vergelijken met een hun eigen bestaande database.

De Googe Person Finder dienst maakt onderdeel uit van Google.org, de filantropische organisatie van Google. De zoekgigant gebruikt jaarlijks één procent van de winst voor goede doelen. Zo houdt Google.org zichonder meer bezig met goedkope energie en het ondersteunen van kleine bedrijven, maar probeert ze ook tijdens grote rampen zoals de aardbeving in Turkije hulp te bieden. Diegene die de Person Finder in het Turks wil gebruiken kan hier terecht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.