De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google toont besturingssysteem voor slimme apparaten tijdens Google I/O’

Wouter Nijsen
21 mei 2015, 20:02
1 min leestijd
‘Google toont besturingssysteem voor slimme apparaten tijdens Google I/O’

Google is naar verluidt bezig met een nieuw besturingssysteem dat gericht is op slimme huishoudelijke apparaten. `Brillo` moet op Google I/O 2015 voor het eerst worden getoond.

Lees verder na de advertentie.

Google Brillo

The Information meldt op basis van bronnen dat Google werkt aan een nieuw besturingssysteem, dat momenteel de codenaam `Brillo` draagt. Brillo zou gebaseerd zijn op Android en alle apparaten die met het internet zijn verbonden  met  elkaar verbinden. Hierbij gaat om apparaten die over low-end hardware beschikken, zoals 64MB of 32MB aan werkgeheugen.

Google Brillo

Voorbeelden hiervan zijn slimme lampen, thermostaten of sloten. Deze apparaten zijn niet met een besturingssysteem als Android te verbinden omdat ze daar simpelweg niet krachtig genoeg voor zijn. Brillo moet hiervoor uitkomst bieden, maar wat het nog meer voor deze devices gaat  betekenen, is nog onduidelijk.

De bron benadrukt verder dat Brillo naast Android M zal bestaan en nog niet helemaal af is. Het besturingssysteem voor slimme  apparaten wordt naar verluidt voor het eerst op Google I/O 2015 getoond, dat dit jaar op 28 en 29 mei plaatsvindt.

Wat we weten over Google I/O

Google I/O staat dit jaar voornamelijk in het teken van Android M. Hoewel we nog niet veel over de nieuwe Android-versie weten, is al wel duidelijk dat Android M niet de uiteindelijke naam zal zijn. Volg alle onthullingen op de voet met de Google I/O 2015 livestream

Daarnaast wordt verwacht dat Google de conferentie dit jaar gebruikt om meer te vertellen over de modulaire smartphone Ara, Android TV, Android Auto, Android Wear en Google Cardboard.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu