Bubble Zoom: zo wil Google stripboeken op Android leesbaarder maken

Lars Paymans
22 juli 2016, 13:00
2 min leestijd
Bubble Zoom: zo wil Google stripboeken op Android leesbaarder maken

Google gaat het lezen van stripboeken op een smartphone en tablet een heel stuk makkelijker maken dankzij het slimme Bubble Zoom.

Lees verder na de advertentie.

Zo maakt Google stripboeken leesbaarder

Google onthulde Bubble Zoom tijdens de grote San Diego Comic Con-beurs, waar al het belangrijke nieuws op het gebied van comics vandaan komt. Google maakte van het moment gebruik om een handige update voor Google Play Boeken te onthullen die een soortgelijke techniek gebruikt als Google Foto’s.

Via machine learning herkent de boeken-app van Google spraakballonnen in comics, zodat er op ingezoomd kan worden. In bovenstaande demonstratievideo kun je goed zien hoe de techniek de tekstwolkjes uitlicht, al is het nog de vraag of en hoe andere tekst die niet in de witte wolkjes staat kan worden herkend.

Door op het scherm te tikken kun je met Bubble Zoom de spraakballonnen een voor een laten uitvergroten. Goed nieuws, want hierdoor hoef je niet constant de volledige pagina in en uit te zoomen, en kun je de tekeningen dus gewoon in hun volledigheid blijven bekijken. Als je liever niet op het scherm tikt kun je ook met een volumeknop naar de volgende zin gaan.

Bubble Zoom uitproberen

Volgens Google is de Bubble Zoom update al aan het uitrollen naar een select aantal comics die de nieuwe techniek ondersteunen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de functie voor alle comics en manga beschikbaar te maken. Om de komst van Bubble Zoom te vieren heeft Google een speciale pagina in het leven geroepen waar je de techniek kunt uitproberen en een aantal populaire comics voor een extra zacht prijsje kunt downloaden van onder meer Marvel en DC.

Vorig jaar bracht Google ook een update uit met het oog op stripboeken. Toen werd de optie toegevoegd om verticaal te scrollen, wat het lezen van comics gemakkelijker moest maken. Op het eerste gezicht lijkt Bubble Zoom echter een functie te zijn waar meer mensen iets aan zullen hebben.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu