Google gaat ontdekkers van Android-bugs meer belonen

Lars Paymans
17 juni 2016, 12:00
1 min leestijd
Google gaat ontdekkers van Android-bugs meer belonen

Als je een bug in Android ontdekt en deze aan Google doorgeeft, kun je hier flink voor betaald krijgen. Deze aanpak lijkt aan te slaan, want Google gaat vanaf nu de beloningen verhogen.

Lees verder na de advertentie.

Google bugs beloningen verhoogd

Voordat je meteen begint met het indienen van een bugmelding, is het belangrijk om te weten dat Google niet zomaar met geld smijt voor ieder ontdekt foutje. In een blogpost wordt uitgelegd dat experts voortaan 50 procent extra betaald krijgen als ze een uitgebreid rapport aanleveren waarin de bug wordt beschreven en gedemonstreerd. Ook gaan de algemene beloningen voor zogenaamde ‘high-quality vulnerability reports’ met 33 procent omhoog. Ieder ingediend rapport wordt door Google bekeken, en aan de hand van de kwaliteit stelt het bedrijf de beloning vast.

android n developer preview 4

Google betaalt al een jaar de mensen die kritieke bugs ontdekken en melden, waar het bedrijf inmiddels al 550.000 dollar aan uit heeft gegeven. Dit geld is terecht gekomen bij 82 mensen die een Android-kwetsbaarheid hebben doorgegeven voor in totaal meer dan 250 rapporten. Beveiligingsexpert @heisecode diende al 26 rapporten in, die hem of haar in totaal 75.750 dollar opgeleverd heeft. Vijftien anderen verdienden op deze manier ook meer dan tienduizend dollar.

Dankzij dit soort verslagen heeft Google onder meer de beveiliging van de Android N Media Server sterk aangescherpt, waardoor de veiligheid van Android er weer een stuk beter op is geworden. Deze week verscheen de vierde beta van Android N, die steeds dichter bij de versie lijkt te komen die later voor iedereen beschikbaar komt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Android blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu