Google-patent laat buigbare smartphone zien waarin je kunt knijpen

Redactie
20 oktober 2013, 16:05
1 min leestijd
Google-patent laat buigbare smartphone zien waarin je kunt knijpen
buigbare smartphone

Google werkt aan een buigbare smartphone waarin je kunt knijpen om verschillende acties uit te voeren. Dat blijkt uit een patent dat in 2012 is ingediend bij het US Patent & Trademark Office. Hoewel dit niet betekent dat Google ook daadwerkelijk aan een dergelijke smartphone werkt, geven deze patenten wel een kijkje in de ontwikkel-keuken van Google. Het patent beschrijft hoe gebruikers door middel van knijpen en buigen de smartphone kunnen bedienen. Deze manieren van besturen zouden naast het touchscreen gebruikt kunnen worden, om de gebruiker meer mogelijkheden te bieden.

De meeste smartphones hebben een 5 inch-scherm waardoor velen zijn genoodzaakt om de smartphone met één hand en veelal één duim te besturen. Het patent laat zien dat dit óók anders kan, door bijvoorbeeld specifieke acties binnen apps aan specifieke gebaren te koppelen. Zo zouden gebruikers een telefoongesprek kunnen opnemen door lichtjes in de smartphone te knijpen. Of een nummer kunnen doorspoelen door hard in de onderkant te knijpen.

Lees verder na de advertentie.

Buigbare smartphone werkt met rekstrookje

De druk binnen de smartphone wordt bijgehouden met een rekstrookje, een elektronisch component waarmee de vervorming wordt bijgehouden. De informatie wordt vervolgens naar de processor gestuurd die de impact aan een specifieke softwarematige actie koppelt.

Of en wanneer de buigbare smartphone op de markt komt, is nog niet bekend. Het is mogelijk dat deze technologie met andere patenten gecombineerd wordt en dat we geen buigbare smartphone zien, maar wel een smartphone waarin je kunt knijpen om een actie uit te voeren.

via

Categorie: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's