Zo krijg je de nieuwe Google Camera-functies op je Nexus 6P of 5X

Thomas Haenen
17 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Zo krijg je de nieuwe Google Camera-functies op je Nexus 6P of 5X

Bezitters van de Google Pixel zijn niet de enige die van nieuwe camerafuncties kunnen profiteren. Enthousiastelingen hebben ervoor gezorgd dat Google Camera 4.2 ook werkt op recente Nexus-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Google Camera 4.2 beschikbaar

Google Camera 4.2 kan nu ook geïnstalleerd worden op de Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X, dankzij aanpassingen van XDA-developers. Officieel is de app alleen geschikt voor de Google Pixel en Pixel XL; andere toestellen krijgen pas later een officiële update. Gebruikers van het internetforum hebben Google’s nieuwe camera-app echter dermate aangepast dat hij nu al ook werkt op ‘oudere’ smartphones. De app kán ook geïnstalleerd worden op de Nexus 6, maar werkt dan nog niet helemaal naar behoren.

Bezitters van bovenstaande toestellen kunnen de apk downloaden via APK-mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android. Google Camera 4.2 zal door de aanpassingen je bestaande camera-app niet vervangen, dus je kunt altijd terug naar de vorige versie. We nemen de nieuwe functies even met je door.

1. Belichting aanpassen met vergrendelde autofocus

Als je nu het scherm aanraakt in de camera-app, zal de camera automatisch proberen te focussen op het aangeraakte vlak. Zodra je de camera beweegt is de autofocus echter al gauw weer verloren. Dat verandert met Google Camera 4.2: hou je een bepaald vlak enkele seconden ingedrukt, dan wordt de autofocus op dat punt vergrendeld. Vervolgens kun je de belichting voor dat punt aanpassen om een vlak feller of minder fel te maken.

2. Raster toevoegen aan je foto’s

Ook kun je nu een raster toevoegen aan je foto’s. Daarbij kun je kiezen voor een ratio van 3 bij 3, 4 bij 4 of de ‘golden ratio’, ook wel gulden snede genoemd. Met het raster kun je je kiekjes net iets stijlvoller plannen.

3. Snellere app zorgt voor snellere foto’s

Tot slot lijkt de app een stuk sneller te zijn. Het switch tussen de camera en je gemaakte foto’s lijkt nu in een fractie van een seconde te gebeuren. Voorheen had een Android-toestel daar al gauw wat langer voor nodig.

Wanneer de Google Camera 4.2-functies naar iedereen worden uitgerold is nog onbekend. De update kan nu al als apk-bestand gedownload worden via onderstaande link. Volg daarbij onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden.

Download Google Camera 4.2 via XDA-Developers (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu