Tip: gebruik Google Lens vanuit de Camera-app op je Pixel of Nexus

Thomas Haenen
26 juni 2018, 14:06
2 min leestijd
Tip: gebruik Google Lens vanuit de Camera-app op je Pixel of Nexus

Google Lens is vanaf nu een onderdeel van de Google Camera-app op Pixel- en Nexus-toestellen. Daarmee kan de beeldassistent gemakkelijk worden opgeroepen.

Lees verder na de advertentie.

Google Lens in Google Camera-app

Versie 5.2.025 van de Google Camera-app is voorzien van Google Lens-integratie. Dat betekent dat je de feature kunt openen door in de app naar rechts te swipen om het zijmenu te openen. Daar staat, naast opties voor slowmotion en panorama, nu ook Google Lens. Door daarop te drukken, verschijnt de assistent direct onderaan in beeld met suggesties.

Google Camera is de standaard camera-app op toestellen met stock-Android. Dat zijn onder andere Googles eigen smartphones, waaronder de Pixel 2, Pixel 2 XL en Nexus 6P. De app-update wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold en is dan via de Play Store te downloaden.

Wat kan ik met Google Lens?

Met Google Lens kun je de wereld om je heen herkennen. Wijs je de camera van je lens naar een bekend monument of andere bezienswaardigheid, dan vertelt Lens niet alleen wat voor gebouw het is, maar geeft het ook informatie over onder andere openingstijden.

Ook kun je de app gebruiken voor het herkennen van dieren en planten. Wijs je naar meubels en kleding? Dan krijg je tips waar je die zelf kunt kopen. Daarnaast kan de applicatie tekst lezen en kopiëren of streepjescodes scannen.

Andere fabrikanten, waaronder Sony en LG, hebben Google Lens al geïntegreerd in hun camera-app op sommige smartphones. Ook daar kun je direct tijdens het fotograferen de beeldherkenning toepassen. Op Samsung-smartphones is de feature voorlopig niet te vinden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft zijn eigen assistent, Bixby, voor beeldherkenning.

Download Google Lens

Sinds kort is Google Lens ook als losse app in de Play Store te vinden. De app is geschikt voor veel, maar niet alle smartphones. Mocht je een melding krijgen dat de app niet beschikbaar is, dan moet je de systeemtaal van je smartphone tijdelijk aanpassen naar het Engels. Na het instellen is er alsnog een Nederlandstalige versie beschikbaar. Via onderstaande link is de app gratis in de Play Store te vinden.

→ Download Google Lens in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu