De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Night Sight-update nu beschikbaar voor Google Pixel – zo werkt het

Thomas Haenen
15 november 2018, 14:04
2 min leestijd
Night Sight-update nu beschikbaar voor Google Pixel – zo werkt het

Met Googles nieuwe Night Sight-modus schieten Pixel-smartphones flink verbeterde foto’s in het donker. Nu een update met de nieuwe modus voor gebruikers beschikbaar is, legt Google uit wat er allemaal bij komt kijken.

Lees verder na de advertentie.

Google Camera Night Sight-update beschikbaar

De verbeterde nachtmodus is vanaf deze week beschikbaar in de Google Camera-app, zo heeft het bedrijf laten weten. Vervolgens kan iedereen met een Google Pixel-toestel de nieuwe Night Sight-optie gebruiken. De optie werkt dus niet alleen op de onlangs verschenen Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, maar ook op de originele Google Pixel uit 2016.

In de voorbije weken heeft Google Night Sight al uitgebreid getest en getoond. Nachtfoto’s die je daarmee maakt, zijn haast net zo helder en kleurrijk als foto’s overdag. In een blogpost heeft Google toegelicht hoe dat resultaat precies bereikt wordt.

Zodra je de Google Camera-app opent in een donkere situatie, kijkt deze automatisch hoe stabiel je hand is en waar de (beperkte) lichtbronnen precies te zien zijn. Op basis daarvan wordt de sluitertijd van de Pixel aangepast.

Is het toestel stabiel, bijvoorbeeld omdat het op een statief staat, dan neemt de Pixel zes seconden om een foto te maken. Die bestaat dan uit zes gecombineerde frames met ieder een sluitertijd van een volle seconde. Bij meer beweging wordt de sluitertijd wat meer beperkt, zodat het beeld niet blurry is.

Google Camera Night Sight-update

Betere kleuren met kunstmatige intelligentie

Door langere tijd licht te verzamelen, kan Google toch nog een vrij heldere foto schieten. Vervolgens wordt er kunstmatige intelligentie toegepast om de foto’s de juiste kleuren mee te geven. Overbelichte kleren en glinsterend witte gezichten worden door de Google Camera-app gecorrigeerd. Daardoor zien mensen en objecten er uiteindelijk vrijwel hetzelfde uit als op een foto overdag.

Het zoekbedrijf geeft ook nog enkele tips die je zelf kunt toepassen om nachtfoto’s te verbeteren. De meeste daarvan liggen redelijk voor de hand: beweeg je smartphone niet teveel, en richt de lens niet op een lichtbron. Ook raadt het bedrijf aan om de focus handmatig aan te passen door zelf op het scherm te tikken. Soms ziet een nachtfoto er bijvoorbeeld beter uit als je niet focust op de mensen in beeld, maar op de net wat donkerdere omgeving.

Google Pixel-gebruikers kunnen hun Camera-app binnen nu en enkele dagen updaten via de Play Store. Gebruikers die niet willen wachten, kunnen de voorlopige versie ook alvast downloaden via onderstaande link naar APKMirror. Volg dan wel onze instructies voor het installeren van apk-bestanden.

Download Google Camera via APKMirror (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's