De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google gaat Cardboard aanbieden in eigen Store

Redactie
1 maart 2016, 10:45
1 min leestijd
Google gaat Cardboard aanbieden in eigen Store

Voor het eerst sinds de introductie is de kartonnen vr-bril Cardboard verkrijgbaar in de Google Store. Helaas is hij  nog niet te bestellen in de Benelux.

Lees verder na de advertentie.

Cardboard in de Benelux

Google introduceerde de Cardboard  tijdens ontwikkelaarsconferentie  I/O van 2014 en een  tweede, verbeterde versie werd afgelopen jaar gepresenteerd. De bril verscheen echter nooit in de Google Store. Nu is er een productpagina aangemaakt, waarop de bril onder meer in de Verenigde Staten te bestellen is. In de Benelux is dat op het moment van schrijven  nog niet mogelijk.

google cardboard kopen

Volgens de begeleidende tekst bespaar je 5 dollar door  twee  Cardboards (25 dollar) aan te schaffen. Dat zou betekenen dat je 15 dollar betaalt voor één bril. Om het accessoire te gebruiken, moet je smartphonescherm 4 tot 6 inch groot zijn  en dien je te beschikken over Android 4.1+ of iOS 8+. In de Play Store zijn talloze apps te vinden die werken met Cardboard zoals Rollercoaster VR en de game Lamper. Ook YouTube ondersteunt de kartonnen vr-bril en met de companion-app zijn meer compatibele apps te vinden.

Google Cardboard kopen

Wanneer de officiële bril in de Benelux te bestellen is, is nog onbekend. Diverse  andere partijen bieden wel al  een eigen variant aan. Bekijk bijvoorbeeld eens deze kartonnen vr-bril van Coolblue als je niet wilt wachten totdat Cardboard in onze Google Store beschikbaar wordt.

Google zou overigens ook werken aan de opvolger  van Cardboard. Die  is volgens de geruchten niet langer van  karton, maar lijkt meer op de Samsung Gear VR.  Waarschijnlijk  krijgt de bril ingebouwde sensoren, betere lenzen en een hoofdband voor meer draagcomfort. De huidige Cardboard moet je tijdens het gebruik vasthouden.

Lees het laatste nieuws over Cardboard

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu