De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat Cast-functie inbouwen in Chrome-browser

Gijs Ettes
13 januari 2016, 14:22
1 min leestijd
Google gaat Cast-functie inbouwen in Chrome-browser

Het lijkt erop dat je binnenkort geen Google Cast-extensie meer nodig hebt om media en tabbladen van Chrome te streamen naar de Chromecast. Google wil de Cast-functie standaard implementeren in de browser.

Lees verder na de advertentie.

Google Cast-functie standaard in Chrome

Dat laat Googles Fran §ois Beaufort weten op Google+. Volgens de Chromium evangelist, die voor zijn aanstelling bij Google veelvuldig informatie lekte over het opensource project dat code voor Chrome levert, wordt er geëxperimenteerd met het casten van tabbladen zonder dat daarvoor een aparte Chrome-extensie benodigd is. Gebruikers van de bètaversie van Chrome kunnen via chrome://flags/#media-router de `Media Router`-functie activeren. Vervolgens wordt de Cast-extensie gedeactiveerd en kun je rechtsklikken op een pagina om deze te casten.

cast-functie

Omdat de functie vooralsnog experimenteel is, kan het zijn dat deze nog niet helemaal vlekkeloos werkt. Niettemin is het interessant om te zien dat Google overweegt de functie standaard in te bouwen, zodat gebruikers nog gemakkelijker content vanaf hun pc en Mac naar de Chromecast kunnen sturen.

Via deze pagina kun je de bètaversie van Chrome downloaden. Die geeft toegang tot nieuwe mogelijkheden  (zoals de Cast-functie) die nog niet in de stabiele release zitten, maar kan logischerwijs wel bugs bevatten. De bèta is er voor pc, Mac en Linux.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu