De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Google brengt Cast-functies ook naar niet-Android TV’s

Redactie
29 februari 2016, 11:19
2 min leestijd
Gerucht: Google brengt Cast-functies ook naar niet-Android TV’s

Google gaat  naar verluidt ook televisies die niet draaien op  Android TV voorzien van Google Cast-functies. Het bedrijf zou  daarvoor al samenwerken met de fabrikant  Vizio.

Lees verder na de advertentie.

Google  Cast op je televisie

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite  Variety op basis van bronnen die betrokken zijn bij de samenwerking. Volgens de website werken Google en Vizio samen aan televisies die Google Cast-ondersteuning hebben en worden geleverd met een tablet die fungeert als afstandsbediening om apps en media naar de tv te casten.

google cast

De tv’s zijn zijn  niet uitgerust met  standaard smart tv-applicaties, maar beschikken uit de doos over de streamingfuncties van Google Cast. Mocht de samenwerking een succes zijn, dan zou Google met meer fabrikanten aan de slag willen gaan.

Google en Vizio werkten in 2012 al  samen aan de  settopbox Co-Star met Google TV. De software werd verder niet gebruikt voor andere tv’s van deze fabrikant.  Google TV werd vorig jaar omgedoopt tot Android TV, nadat eerstgenoemde een flop bleek te zijn. Android TV  lijkt succesvoller en is op verschillende settopboxes en tv’s van fabrikanten als Sony terug te vinden. Het platform vormt echter niet  de basis voor de tv die momenteel in ontwikkeling is.

Zo werkt het

De tablet die wordt meegeleverd met de nieuwe serie tv’s van Vizio zou draaien op Android en het  onder meer mogelijk maken  om applicaties te streamen naar je tv. Ook heeft het apparaat  een tv-gids  die bijvoorbeeld  films, series en andere media aanbeveelt.

Overigens komt het  gerucht dat Google Cast-functies  standaard wil integreren in televisies  niet helemaal uit de lucht vallen. Eind vorig jaar nam Google-topman Mario Queiroz, verantwoordelijk voor de  ontwikkeling en productie van de Chromecast, de leiding over van de Android TV-tak. Bovendien zou het bedrijf nog een andere fabrikant hebben benaderd voor een gelijksoortige samenwerking. Google lijkt meer en meer aandacht te krijgen voor de Cast-functionaliteit en de  manier waarop die tv-kijken kan veranderen.

De Chromecast werd in 2014 op de markt gebracht  en  was vrijwel meteen een groot succes. Dankzij zijn lage prijs is de hdmi-stick  voor veel mensen dé uitkomst om hun van hun domme televisie een smart tv te maken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu