De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google censureert Voice to Text-functie Nexus One

Wouter Nijsen
25 januari 2010, 5:44
1 min leestijd
Google censureert Voice to Text-functie Nexus One

Eén van de opzienbare nieuwe functie van de Google Nexus One is  Voice to Text. Hierbij zet de software van de Nexus One het gesproken woord om in geschreven tekst. Handig als je even snel een mailtje wilt opstellen of een afspraak in de agenda wilt toevoegen. Er is alleen iets vreemds met deze functie aan de hand: iemand even de waarheid vertellen door het vermelden van een aantal krachttermen of scheldwoorden in een e-mailbericht gaat met deze functie namelijk niet lukken. De  Voice to Text-software filtert namelijk op onzedelijke taal en scheldwoorden. Deze worden in de geschreven tekst vervangen door ####. Google zegt deze functie te hebben ingebouwd om te voorkomen dat er per ongeluk scheldwoorden in de tekst worden opgenomen.

Dit zou kunnen gebeuren  wanneer je wat onduidelijk of te zacht de tekst inspreekt, waardoor de software sommige woorden verkeerd ‘verstaat’.

Lees verder na de advertentie.

We filter potentially offensive or inappropriate results because we want to avoid situations whereby we might misrecognize a spoken query and return profanity when, in fact, the user said something completely innocent

Bijkomend nadeel is dus dat als je juist wel de bewuste krachttermen wilt gebruiken, dit via de  Voice to Text functie niet gaat lukken. Is de censuur in de  Voice to Text functie een handige toevoeging? of gaat de inmenging van Google nu gewoon te ver.

Via: CNet

Afbeelding: Flickr, Will Weaver

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu