Google-CEO Eric Schmidt: ‘Android-telefoons gaan richting tv’

eric schmidtCharlie Rose sprak een uur lang met Google-CEO Eric Schmidt. We zullen het hele interview niet herhalen, maar wat interessant is zijn de dingen die Schmidt over Android-telefoons vertelt. Hij verwacht dat telefoontoestellen zich in de richting van tv’s bewegen. Over vijf tot tien jaar moet het mogelijk zijn om televisie te kijken in hoge kwaliteit. Het huidige tv-model kan daarmee helemaal op de schop. Omdat een toestel zo persoonlijk is, is tv-kijken op zo’n apparaat dat ook.

Schmidt verwacht dat de mobiele tv’s van de toekomst in ieder geval intelligenter zijn en begrijpen dat je een aflevering die je gisteren al hebt bekeken vandaag niet opnieuw wilt zien. Schmidt ging in het interview ook in op geruchten dat Google van plan zou zijn om Twitter te kopen. Die kans is niet zo groot. Schmidt zei: “We`re unlikely to buy anything in the short term partly because I think prices are still high.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

TechCrunch heeft een volledige transcriptie van het interview.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.