Google CEO: ‘Vergeet Android, het gaat om de cloud’

google cloudVoor ons is Android enorm belangrijk en we kijken dan ook reikhalzend uit naar de plannen die fabrikanten met Android op notebooks heeft. Maar voor Google’s CEO is Android voor netbooks maar één van de vele besturingssystemen. Tijdens en persevenement wilde Google CEO Eric Schmidt niets zeggen over een eigen Google-netbook, voorzien van Android. Net als bij de Google Dev Phone zou er immers best een netbook voor ontwikkelaars beschikbaar kunnen komen, om applicaties te testen. Maar Schmidt wil meer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hij heeft het vizier veel breder gericht, wat netbooks betreft. Schmidt praatte op de persbijeenkomst enthousiast over de aantallen netbooks die verkocht worden en hoe ze passen in het “cloud computing model” waar Google mee bezig is met Google Docs, Gmail en andere diensten. “Hou het in de gaten”, raadde Schmidt aan. Van 27 tot 28 mei is het grote Google-evenement Google I/O, waar we wel eens aankondigingen kunnen verwachten. Dat evenement vindt plaats in Moscone Center in San Francisco, dezelfde plaats waar Apple een maand later het grote ontwikkelaarsevenement WWDC organiseert.

Via: TechCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.