Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google onthult slimme spraakassistent ‘Chirp’ tijdens Google I/O’

Lars Paymans
12 mei 2016, 9:11
2 min leestijd
‘Google onthult slimme spraakassistent ‘Chirp’ tijdens Google I/O’

Google I/O staat voor de deur, en dus nemen de geruchten over mogelijke aankondigingen ook toe. Zo zou Google volgende week een nieuwe persoonlijke assistent onthullen die erg op de Amazon Echo lijkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Chirp: assistent voor in de huiskamer

In maart doken de eerste geruchten over een dergelijke persoonlijke assistent al op, en vandaag worden deze nog eens onderstreept door bronnen van Recode.

onhub 3

De assistent leunt op stembesturing en moet een apparaat worden dat je in je huiskamer zet. Intern wordt de assistent `Chirp` genoemd, al is het niet zeker of dit ook de definitieve naam wordt. Qua uiterlijk moet de Chirp gelijkenissen vertonen met de OnHub routers.

Hoewel Google er van overtuigd is dat ze de beste stembesturing in de industrie hebben, wordt deze nog niet benut in de markt van slimme huisproducten. De Chirp moet hier verandering in brengen. De Echo speaker van Amazon bewees dat een relatief groot publiek op een dergelijke assistent voor in de huiskamer zit te wachten.

-> Lees ook: Waarom een Amazon Echo-concurrent van Google logisch is

Google Chirp onthuld op Google I/O

Volgens de bronnen van Recode is het onwaarschijnlijk dat de Google Chirp na Google I/O al in de winkels ligt, maar de kans is aanwezig dat we hem tijdens de keynote te zien krijgen.

Omdat Google zich dit jaar met Google I/O sterk focust op stembesturing en persoonlijke assistenten, is dit in ieder geval het uitgelezen moment om een eigen persoonlijke assistent voor in de woonkamer aan te kondigen.

Naast persoonlijke assistenten zal de nadruk ook op virtual reality liggen. Google heeft verschillende presentaties voorbereidt, en gisteren dook het gerucht op dat we daar onder meer een gloednieuwe VR headset te zien krijgen uit de keuken van Google.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu