Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Chrome blokkeert maandelijks 145 miljoen gevaarlijke websites

Lars Paymans
21 april 2016, 10:27
1 min leestijd
Google Chrome blokkeert maandelijks 145 miljoen gevaarlijke websites

Google Chrome timmert lekker aan de weg, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Terwijl versie 50 van Googles browser wordt uitgerold, blijkt dat Chrome 1 miljard mobiele gebruikers heeft. Om dat te vieren is er een interessante infographic verschenen.

De nadruk ligt hierbij op het woordje mobiel, want op de desktop zou Chrome al langer 1 miljard gebruikers hebben. Tijdens Google I/O in mei 2015 werd bekend dat Chrome 1 miljard gebruikers op zowel mobiel als desktop had. Dat aantal is dus fors gegroeid, maar omdat Google de desktop-cijfers niet bekend heeft gemaakt, weten we niet hoe de verdeling nu is.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome 1 miljard gebruikers

In een nieuw rapport geeft Google wat interessante cijfers over het gebruik van de browser. Zo worden er maandelijks 771 miljard pagina’s geladen op mobiel  en desktop, waarvan 3,6 miljard worden vertaald met Google Translate.

Chrome50thRelease

De functie waarmee je data kunt besparen is ook erg populair: maandelijks wordt er op deze manier 2 miljoen gigabyte aan data bespaard. Daarnaast beschermt Google gebruikers iedere maand door 145 miljoen gevaarlijke websites af te schermen.

Lees ook: 6 tips om de Chrome-browser sneller te maken

500 miljard tekens niet getypt

Google Chrome kan tekst automatisch aanvullen, wat er in de praktijk voor zorgt dat er in een maand tijd 500 miljard letters en cijfers niet worden getypt. Nu de grens van 1 miljard is gepasseerd, kan de browser  zich in hetzelfde rijtje scharen als Google Maps, YouTube en Google Play.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu