Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google gaat Chrome-app launcher voor desktop uitfaseren

Redactie
23 maart 2016, 9:49
1 min leestijd
Google gaat Chrome-app launcher voor desktop uitfaseren

Google heeft aangekondigd te stoppen met de Chrome-app launcher voor  Windows, Mac en Linux. Volgens het bedrijf werd de launcher te weinig gebruikt, al blijft hij op Chrome OS wel bestaan.

Lees verder na de advertentie.

Chrome launcher verdwijnt

chrome app launcher

Dat maakte Google gisteravond bekend op de Chromium Blog. Volgens Marc Pawliger van Google starten gebruikers hun apps liever op vanuit Chrome zelf. De Chrome launcher voor desktop wordt langzaam uitgefaseerd en is nog tot juli te gebruiken.

Het verwijderen van de app zal geleidelijk plaatsvinden. Nieuwe gebruikers hebben na vandaag ook niet de optie om de launcher uit te proberen. Heb je de functie  wel geïnstalleerd, dan krijg je in de komende maanden een  melding dat de app verwijderd wordt. Wel blijft het  mogelijk om apps te openen vanuit de Chrome-browser. Dit doe je door een snelkoppeling op te nemen in je favorieten of in de zoekbalk chrome://apps te typen.

De Chrome-app launcher is een extra venster op het bureaublad waar je direct toegang hebt tot alle Chrome-apps. De Chrome launcher voor desktop lijkt daarmee op de app-drawer  van Android. De app-drawer blijft voorlopig bestaan, al gaan er geruchten dat hij verdwijnt in Android N. Het is echter aannemelijk dat de functie  optioneel wordt, zodat je zelf kunt bepalen of je de functie wilt gebruiken. Tijdens Google I/O, dat van 18 t/m 20 mei plaatsvindt, horen we er waarschijnlijk meer over.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu