Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo ziet de Material Design-update van Google Chrome er uit

Erwin Vogelaar
31 januari 2016, 14:30
1 min leestijd
Zo ziet de Material Design-update van Google Chrome er uit

Google is een flinke update voor Google Chrome aan het voorbereiden. Inspiratie voor deze update is het Material Design van Android 5.0 (Lollipop).

Lees verder na de advertentie.

Chrome Material Design

Google is druk bezig met een designupdate voor Chrome. De browser voor desktopcomputers, laptops en Chromebooks zal waarschijnlijk binnen afzienbare tijd een make-over krijgen met Material Design. Material Design kennen we natuurlijk van Android sinds Android 5.0 Lollipop. Wanneer deze update zal komen is nog niet duidelijk, maar de eerste hints zijn al in je eigen browser te vinden.

Gebruikers  op discussieforum Chromium kwamen hier achter door te zoeken in de permissies die je Chrome kunt geven. Op de afbeeldingen hierboven kun je zien hoe het instellingenmenu en het incognito-scherm er uit zien met Material Design. Het menu is uiteraard direct herkenbaar voor Android-gebruikers.

Andere veranderingen zijn onder andere strakkere randen voor de losse tabbladen, de knop voor het menu is veranderd van drie lijntjes naar drie stipjes, het incognito-mannetje ziet er minder uit als een detective en het hele tabblad is in incognito-modus donker gemaakt. Hierdoor lijkt dit scherm ook meer op het incognito-scherm dat je in Chrome op Android te zien krijgt.

Zelf een kijkje nemen

Je kunt zelf ook al een kijkje nemen naar het nieuwe instellingenmenu. Hiervoor hoef je enkel chrome://md-settings/ in je adresbalk te zetten. Op deze manier kun je alvast het instellingenmenu met Material Design bekijken en ook gebruiken om bijvoorbeeld de animaties van verschillende menu-items te zien. Bevalt deze nieuwe look? Laat het vooral even weten in de comments hieronder!

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Chromium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu