Google Chrome OS: het alternatief voor Android op netbooks?

Redactie
8 juli 2009, 10:14
1 min leestijd
Google Chrome OS: het alternatief voor Android op netbooks?
google chrome

Google heeft vandaag aangekondigd dat ze Google Chrome OS gaat ontwikkelen, een nieuw besturingssysteem dat vooral voor netbooks is bedoeld. Nog dit jaar zal de code van Google Chrome OS als open source beschikbaar worden gesteld. Vanaf de tweede helft van 2010 zullen er computers op de markt zijn, die op Google Chrome OS draaien. Komt daarmee de plannen om Android op netbooks te gebruiken in gevaar? Dat zou een logische consequentie kunnen zijn. Snelheid en veiligheid staan bij Google Chrome OS voorop en de interface zal er strak en eenvoudig uitzien.

Net als bij de Chrome-browser is er extra aandacht voor beveiliging, om problemen met virussen en andere malware buiten de deur te houden.

Lees verder na de advertentie.

Speed, simplicity and security are the key aspects of Google Chrome OS,” schrijven Sundar Pichai (VP Product Management) en Linus Upson (Engineering Director) in de aankondiging. “We’re designing the OS to be fast and lightweight, to start up and get you onto the web in a few seconds.”

Google Chrome OS zal op x86- en op ARM-processoren draaien zodat het besturingssysteem voor zoveel mogelijk netbook-fabrikanten interessant wordt. Basis van het systeem wordt een Linux-kernel. Applicaties zullen grotendeels op internet draaien: het web is daarbij het platform een een groot deel van de user experience zal ook op het web te vinden zijn. Google Chrome OS staat los van Android, dat voor mobiele telefoons is geoptimaliseerd. Toch denkt Google dat Chrome ook op desktops inzetbaar zal zijn.

Via: Google Blog
Tipgever: Dion

Categorie: Overige devices
Spotlights: Chrome OS, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's