Google Chrome OS voorlopig niet voor tablets

google chromeAls je van plan was een tablet te kopen en twijfelde of zo’n apparaat op Android of Chrome OS zou moeten draaien, dan wordt de keuze je de komende tijd wat gemakkelijker gemaakt. Google gaat Chrome OS namelijk nog niet afstemmen op tablets. Dat heeft topman Sundar Pichai gezegd tijdens de Computex-beurs. Pichai kreeg de vraag of Chrome OS ook naar tablets zal komen. Hij antwoordde daarop ontkennend, maar liet wel weten dat de toekomst open ligt. Voorlopig zal Google zich echter uitsluitend op laptops richten. Toch weren in april in de broncode van Chrome OS wel aanwijzingen gevonden dat het besturingssysteem ook aanpassingen voor tablets bevat. Google was toen bezig om te kijken of ze Chrome OS ook op tablets kunnen uitbrengen. Maar voorlopig lijken die plannen in de ijskast te zijn gezet. Verder liet de Google-topman weten dat zijn bedrijf geen plannen heeft om Chrome OS en Android OS samen te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Eind juni worden de eerste Chromebooks verwacht, laptops die op Chrome OS draaien. Dit zijn apparaten zonder touchscreen. Om Chrome OS aan te passen voor tablets zullen er meer uitbreidingen nodig zijn: niet alleen ondersteuning voor touchscreens, maar ook aanpassingen qua snelheid en energieverbruik. Voorlopig zit er voor mensen die een tablet met goede Google-integratie willen kopen, dus niets anders op om te kijken naar de vele tablets met Android 2.x en 3.x.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.