De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google voegt notificatie toe voor Chromecast-besturing

Rick van der Veer
4 november 2016, 10:40
2 min leestijd
Google voegt notificatie toe voor Chromecast-besturing

Google heeft met een update voor Google Play Services een notificatie toegevoegd voor actieve Google Cast-sessies. Zo hoef je niet meer via de actieve app je content te pauzeren of te stoppen.

Lees verder na de advertentie.

Google Chromecast notificatie

Met de laatste update voor Google Play Services heeft Google een afstandsbediening voor actieve Google Cast-sessies aan je notificatiescherm toegevoegd. Dit betekent dat je niet meer terug in een app hoeft te duiken om op pauze te drukken. Deze notificatie verschijnt automatisch als er een Chromecast op hetzelfde netwerk iets aan het afspelen is.

Als er meerdere Chromecasts iets aan het afspelen zijn, dan krijg je hier meerdere notificaties voor die onder elkaar getoond worden. Hier zie je ook terug om welk apparaat het gaat, wat handig is als je meerdere Chromecasts op hetzelfde netwerk hebt.

Mocht je het vervelend vinden om voor iedere Chromecast-sessie een notificatie te krijgen, dan kun je ze natuurlijk uitzetten. Deze optie vind je door op het tandwieltje in de notificatie te drukken, of via de Google-instellingen in de Instellingen-app. Onder Google Cast staat de optie waarmee je de afstandsbediening uit kunt schakelen.

De reden dat Google nu ervoor kiest deze functie in Android te bouwen, hangt waarschijnlijk samen met het uitkomen van de Google Home. Deze slimme luidspreker is aan te sturen met je stem, maar biedt verder geen fysieke besturing voor als je je media op pauze wil zetten. Met de nieuwe versie van Play Services krijg je deze controle dus gewoon via je notificatiescherm.

Update downloaden

Google Play Services wordt doorgaans automatisch bijgewerkt op de achtergrond, waardoor je de update vanzelf ontvangt. Als je niet kunt wachten om vanzelf de update te ontvangen, dan kun je hier het apk-bestand downloaden zodat je nu al bijgewerkt bent.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu