Chromecast kampt met storing: Google rolt oplossing uit – update

Thomas Haenen
28 juni 2018, 8:20
2 min leestijd
Chromecast kampt met storing: Google rolt oplossing uit – update

Werkt je Chromecast vandaag niet mee? Dat kan kloppen: veel gebruikers klagen over een wereldwijde Chromecast storing. Google zegt aan een oplossing te werken.

Lees verder na de advertentie.

Update 28 juni 08:20 uur: Google zegt inmiddels een oplossing voor het probleem te hebben gevonden. Er wordt sinds vannacht automatisch een update uitgerold voor de Chromecast en Google Home. Die zou vanzelf gedownload moeten worden. Mocht je nog tegen een storing aanloop, dan moet je handmatig je apparaat herstarten door de stekker er even uit te halen, om het direct te verhelpen.

Chromecast storing: dit is wat we weten

Zowel de Chromecast als Chromecast Audio kampen met een storing, zo blijkt uit een groot aantal klagende gebruikers op sociale media. Zodra je probeert te casten, krijg je een foutmelding in beeld. Wil je video’s kijken op een groter scherm of muziek luisteren via je speakers, dan heb je vanmiddag niets aan de mediaspelers van Google.

De storing lijkt een groot deel van alle Chromecast-gebruikers te treffen. Bij sommige gebruikers lijkt ook de Google Home Mini, de speaker met stemgestuurde assistent, niet goed te werken. De oorzaak is onbekend, maar Google zegt in een reactie op Twitter aan een oplossing te werken. Hoe lang die nog op zich laat wachten, is ook onbekend.

chromecast storing

Ook storing Slack en Telegram

De Chromecast is niet de enige populaire dienst die met een storing kampt. Verschillende populaire apps zijn vandaag plots offline. Ook Slack en Telegram zijn voor veel gebruikers niet te bereiken, en ook daar is de oorzaak onbekend.

Het is voorlopig dus even afwachten tot Google het probleem heeft opgelost. Lees in de tussentijd ons lijstje met de meestgestelde vragen over de Chromecast om meer te leren over de mediaspeler, of installeer één van de beste Chromecast-apps om straks gelijk wat nieuwe applicaties te proberen. Mocht je een Nvidia Shield of ander apparaat met Android TV thuis hebben staan, dan zit je goed: die heeft voor zover bekend geen problemen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu