Google lost wifi-problemen veroorzaakt door Chromecast op – update

Thomas Haenen
19 januari 2018, 8:52
2 min leestijd
Google lost wifi-problemen veroorzaakt door Chromecast op – update

Sommige gebruikers van Android-smartphones en Google-producten zoals de Chromecast worden sinds kort geplaagd door wifi-problemen. Een oplossing is nabij.

Lees verder na de advertentie.

Google Chromecast wifi-problemen oplossing bekend

Misschien heb je er de laatste tijd ook opeens last van: allerlei wifi-problemen. Bij de een valt de verbinding regelmatig plotseling weg, terwijl de ander opeens niet meer met zijn eigen netwerk kan verbinden. Een groot aantal routers wordt geplaagd door deze wifi-storing, waaronder de Experia Box V10 die veel KPN-klanten hebben.

Google Chromecast wifi-problemen oplossing bekend

De oorzaak ligt echter niet bij de router, maar bij Google en Android, zo werd eerder deze week ontdekt. In de software van de Chromecast, Google Home en andere Google-producten zit een bug die de routers plotseling overbelast. Een update die het probleem oplost wordt vanaf vandaag automatisch uitgerold naar Android-gebruikers, via Google Play Services. Dat betekent dat je niets hoeft te doen om deze te ontvangen en installeren.

[Update 19 januari 08:40: mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je nu al het updatebestand downloaden via APKMirror. Vervolgens kun je de bètaversie van Google Play Services 11.9.74 handmatig installeren. Volg daarvoor onze instructies voor het installeren van apk-bestanden.]

Google: oorzaak ontdekt

In een verklaring zegt Google dat er een bug zit in de Google Cast-software op Android-smartphones. Die zorgt ervoor dat smartphones en tablets soms in korte tijd heel veel data versturen naar de Chromecast en andere Cast-apparaten. Daardoor zijn routers plotseling overbelast, waardoor je wifi-netwerk veel trager wordt of zelfs volledig plat komt te liggen. Volgens Google kan het probleem zich voordien met iedereen die een Chromecast en Android-smartphone op hetzelfde netwerk heeft aangesloten.

Omdat de update geleidelijk wordt uitgerold, kan het enkele dagen duren voordat deze jouw smartphone bereikt. Google raadt gebruikers aan om in de tussentijd hun toestel regelmatig te herstarten. Heb je last van het probleem, dan kun je mogelijk ook de router van je firmware updaten of het apparaat zelf opnieuw opstarten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu