Deze functies krijgt Google Classroom voor het komende schooljaar

Erwin Vogelaar
17 augustus 2016, 20:34
2 min leestijd
Deze functies krijgt Google Classroom voor het komende schooljaar

Google Classroom krijgt vlak voor het komende schooljaar een serie nieuwe functies. Naast docenten en scholieren worden nu voor het eerst ook ouders bij het schoolwerk betrokken.

Lees verder na de advertentie.

Google Classroom

Google Classroom is een website en app van Google voor docenten en scholieren. Je kunt Classroom niet zomaar gebruiken, maar enkel als je school het ondersteunt. De dienst combineert Google Apps for Education met een stapel andere tools om onder andere schoolwerk bij te houden. Het het is een handige manier voor scholen om makkelijk een stuk moderner te worden. Vooralsnog was Google Classroom puur bedoeld voor docenten en scholieren, maar met de zomerupdate voor het komende schooljaar worden ouders er ook bij betrokken.

google classroom

Dit is goed nieuws voor alle helikopterouders die in elk onderdeel van het leven van hun kind het overzicht willen hebben. Zodra docenten de nieuwe functie activeren, wat niet verplicht is, kunnen ouders na het accepteren van een uitnodiging namelijk automatische updates krijgen over de voortgang van hun kroost. Dit gebeurt via e-mailsamenvattingen over alle klas-aankondigingen en opdrachten.

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om te tekenen in de Google Classroom-app, die je hier in de Play Store kunt vinden. Dit moet de functie van tekenen op een whiteboard overnemen als de docent en de studenten niet in dezelfde ruimte zitten. De functie is bijvoorbeeld handig voor een docent om bepaalde stof te visualiseren, of voor studenten om opdrachten te voldoen. Ook kunnen docenten op deze manier over ingeleverde opdrachten heen tekenen bij het nakijken alsof ze een rode pen gebruiken.

google classroom

Bij deze update hoort ook een stapel nieuwe reisbestemmingen in schoolreisjes-app Expeditions, waarmee je met Google Cardboard een hele groep leerlingen de wereld over laat reizen. Het is nu onder andere mogelijk om een schoolreisje te maken naar de vasculaire systemen van de mens. Hier heb je overigens geen Google Classroom voor nodig, want Expeditions kun je ook gewoon los in de Play Store vinden. Waarom dat de moeite waard is lees je hier.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu