De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google controleert Android Market apps op malware

Redactie
3 februari 2012, 14:11
1 min leestijd
Google controleert Android Market apps op malware
Google controleert Android Market apps op malware

Google blijkt al enige tijd apps die in de Android Market worden gezet te controleren op malware. Hiervoor heeft ze de service Bouncer ontwikkeld. Bouncer checkt nieuwe apps die in de Android Market worden gezet, en controleert ook accounts van nieuwe ontwikkelaars. Volgens Google heeft Bouncer er voor gezorgd dat het aantal kwaadaardige apps met veertig procent is gedaald. Het is een andere aanpak dan voorheen, toen verwijderde Google pas apps als ze al in de Android Market stonden.

Voor het controleren van de apps kijkt Google onder meer naar het aantal permissies die de app nodig heeft. Een game hoeft bijvoorbeeld geen sms’jes te kunnen versturen en dat is een reden om een app niet toe te laten. De meeste Android-apps draaien in een ‘sandbox’ waarbij ze zijn afgeschermd van andere software op het besturingssysteem en ze geen schade kunnen aanrichten. Naast Bouncer kan Google ook nog achteraf kwaadaardige apps (op afstand) verwijderen die op je Android-apparaat staan, een mogelijkheid die alleen in noodgevallen wordt gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

De laatste tijd is veel ophef over het aantal malware in de Android Market. Symantec trof dertien geïnfecteerde applicaties aan, maar het bleek achteraf geen malware te zijn maar een agressieve vorm van reclamevoeren. Zo zorgt Android.Counterklank voor het weergeven van hinderlijke reclames, maar het blijkt dus geen malware te zijn. Aangezien Symantec antivirussoftware verkoopt heeft het bedrijf er baat bij om de perceptie op te wekken dat Android zo lek is als een mandje.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu