Google Copresence: eenvoudig lokaal data uitwisselen tussen Android en iOS

Google CopresenceGoogle Copresence wordt naar verluidt Googles nieuwe dienst om gemakkelijk en lokaal data uit te wisselen tussen Android en iOS. Er zijn in Google Play Services, het hart van alle Google-diensten op Android, enkele aanwijzingen gevonden voor Google Copresence. Hoe de bestandsuitwisselingdienst precies werkt, is vooralsnog onbekend. Op enkele foto’s is te zien dat de dienst met wifi of bluetooth werkt.

Via Google Copresence kunnen gebruikers tussen Android en iOS bestanden uitwisselen en mogelijk om geluidsbestanden versturen of gehele gesprekken voeren. De afbeelding van de nieuwe dienst, die hier links te zien is, komt rechtstreeks uit Google Play Services.

De verwachting is dat Google Copresence spoedig wordt gelanceerd, want er zijn al verschillende aanwijzingen gevonden dat de dienst in een ver stadium is. Via bluetooth wordt al vaker bestanden uitgewisseld – denk alleen al aan nfc om een verbinding te leggen -, en lokaal via wifi communiceren (of het nu een eigen of algemeen wifi-netwerk is) zie je ook steeds vaker.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Copresence

Google Copresence zal daarmee een gedeelte van de clouddiensten overnemen, die op dit moment worden gebruikt om bestanden uit te wisselen. Echter wil niet iedereen foto’s naar de cloud uploaden vanwege privacyredenen, en dat is het een interessante optie om deze bestanden direct met iemand anders te delen.

Google heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.